diumenge, 28 d’agost del 2011

L'Alqueria. Girona

Restaurant situat al carrer Ginesta de Girona, un carrer que va a parar a la plaça Catalunya. 
De taules espaiades, ambient tranquil. Una alqueria seria l'equivalent a una masia catalana, però al País Valencià. Això ja dona una pista doncs que el plat del restaurant són els arrossos i les paelles. 

Quan es asseiem ens ofereixen un vermut negre amb gel i una mica de pell de taronja ratllada. És de Tarragona i comprat a granel, ens diuen. Això ho acompanyen amb unes patates xips amb un polsim de curri per sobre: presentar unes patates xips sortides de la bossa hauria quedat una mica pobre, no? Finalment, també d'aperitiu ens porten uns xarrups de sopa de tomata amb unes virutes de pernil. Distret amb tot això, no  te n'adones que ja tens els primers a taula. Oi que costa pocs diners fer les coses ben fetes?
Algun dia haurem de parlar del vermut per cert, un costum que desgraciadament s'havia perdut i que està tornant.

Dels primers no cal que en parlem gaire, tot és bó, però en aquest restaurant només es tracten d'un entreteniment per esperar el plat principal. Demanem un arrós negre per dos i una paella de llamàntol també per 2. Primer ens serveixen l'arrós negre en 4 plats (bo, amb espàrrecs!). La paella de llamàntol per mi supera l'arrós negre, amb aquell arrós que queda a sota un pèl socarraet... No ens queden forces pels postres.

4 comensals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada