dijous, 18 d’agost del 2011

Can Maikel. Quart

4 comensals
Sortint de Quart direcció Llambilles, a tocar de la carretera de Sant Feliu, hi ha una masia de recent construcció. A la pedra de sobre el pòrtic de l'entrada queda ben clar: any 2000. S'ha construit en el lloc on hi havia una altra casa (Can Guinó) sense mantenri-ne res doncs la construcció anterior no tenia gaire interés. Deu fer un any que Can Maikel és en aquest emplaçament. En el tiquet diu: Can Maikel, des de 1974. Nosaltres només els hem seguit la pista des d'on havien estat just abans, al començament de la pujada dels Àngels de Girona, actual Siloc. Doncs bé, com que arribem aviat, ens passegem una mica per l'interior de la masia mentre esperem els amics. Té realment molt d'espai i possibilitat d'encabir-hi molta gent. Totes les taules estan parades, i estan fent un repàs general. Un noi que sembla el responsable explica a una cambrera: " Les cadires han d'estar a 3 dits de la taula". Els coberts estan colocats de manera creuada, el ganivet entre les pues de la forquilla. Aquesta gent vigila els detalls, tenen ganes de fer-ho bé.
Ens asseiem en una de les moltes taules parades a fora, a aquesta hora encara es sent trànsit a la carretera.
Hi ha un home amb un teclat que probablement amenitzarà la vetllada amb música en viu... quina por.
Les amanides de primer son realment grosses, s'han de compartir. Els segons també son racions grans: l'entrecot, l'enfilat i el rap. Ve acompanyat amb unes patates al caliu presentades d'una manera molt orginial, com esparrecades. Enlloc de la cua del rap hauríem preferit un tall més noble, encara que hagués estat més petit. És una tria. Ara comencem a creure que la música en viu no és tant mal plantejament: fa que les converses no es sentin d'una taula a l'altra i emmascara el soroll d'algun cotxe que encara deu passar per la carretera a aquesta hora.
Havent sopat es desfila cap al lounge, al primer pis, a fer una copa. Un lloc rodó per fer sopars de grup o sopars de parelles amb nens on els pares poden fer (1 dels 2) una copa i allargar una estona la conversa al lounge després de les postres.
Tenen ganes de fer-ho bé, i els posem bona nota.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada