dissabte, 13 d’octubre del 2012

El Pibe. Barcelona

3 comensals

Al carrer Diputació amb Sardenya hi ha aquest bar amb tot tipus de salsitxes i entrepans a la planxa. El ketchup se'l fan ells. Quan anem a veure el Barça la cosa sol anar així:  o bé aparquem a prop del Frankfurt Pedralbes, i ens mengem els entrepans de camí al camp, o bé en acabat el partit, fem paradeta al Pibe.

Kragujevac, Serbia

Val la pena viatjar per països que estan fora de les rutes túristiques més típiques. Els japonesos que ja tenen vistes totes les grans ciutats europees, se n'han adonat i ara te'n trobes en els llocs més insospitats i menys cosmopolites. Els balcans són molt interessants i el diferencia de preus i de divises tambe es un punt a favor. Kragujevac és una ciutat al centre de Serbia. La Fiat s'ha instalat en el que era l'antiga fabrica de cotxes Zastava. Això fa que els hotels i restaurants estiguin plens d'italians i dona un bon impuls a la ciutat. La universitat també colabora a donar-hi molta vida. Als serbis els agrada sortir cada dia de la setmana, però especialment de dijous a diumenge trobareu molts locals amb música en viu. Obligatori fer una passejada pel par homenatge als 7000 afusellats pels alemanys durant la segona guerra múndial, tots els homes de més de 12 anys.
Pizzeria a les afores de Belgrad, a la vora del Danubi.
Restaurant Italia a Kragujevac
El millor vi, de Montenegro



Restaurant a la vora d'un estany, prop de l'homenatge als afusellats durant la segona guerra mundial. Recomanable!

Àpat a l'estil alemany, en un pub.


dimecres, 3 d’octubre del 2012

La Brasa. Riudarenes



Amb vocació de Restaurant tradicional, amb plats com"Arengada a la Brasa" o "Guatlles". Decorat amb barretines i botes de vi fins a la paròdia. Certament encarna l'esterotip de restaurant català, sobretot per lo de la pela és la pela:

  - No volem vi gràcies
  - Una mica de rosat?
  - No gràcies.
  - El servim a copes
  ...
  - Jo no faré postres.
  - Et deixo la carta i te'ls mires per la setmana que ve.
  ...
  - Què hi posarem? cafès i uns sorrencs aquí el mig per acompanyar.
  - Potser en posarem 2 racions millor no?

Us el recomanem. Sapigueu que entre setmana no fan menús.

diumenge, 30 de setembre del 2012

Doble cero. Barcelona


Oriental a ciutat vella de BCN. Recomanem el filet a la pedra amb foie.

Sachsenhausen. Frankfurt


Passem per Frankfurt, imponent i fred cor financer alemany, i a falta de més coneixement, anem a sopar al barri del Sachsenhausen, uns carrerons que us faran creure per un moment en l'esterotip de l'Alemania plena de cerveseries. Entrem en una cerveseria enorme, amb grans taules que compartim amb estranys. Aquesta gent sap com fer-te passar la fred. Carns greixoses i contundents, cervesa a litres, col amb patates. Com ens havien advertit, és més barat que sopar a Girona.

Aldolini. Girona

Fantàstic restaurant italià autèntic al carrer del nord, cantonada avinguda Jaume I de Girona. Molt bons rissotos, pasta, pizzes i algunes coses més. El local té moltes possibilitats. Amb una mica de sort seran un referent a Girona i segur que ja són el millor restaurant italià. A la carta uns 20€ per cap.

dijous, 23 d’agost del 2012

Els Tinars. Llagostera




En aquest blog parlem de molts tipus de restaurant diferents, i el nivell d'exigència s'adecua a cada categoria. És compatible dir que el Koneig està molt bé amb què el Raku és un desastre, ja que competeixen en dos categories diferents. En aquest cas parlem d'un gran restaurant al qual anem per primera vegada. I la valoració és molt posititva. El servei és molt atent i està a l'alçada del que pagaràs al sortir: la mestressa passejant pel menjador saludant els clients més habituals, un somelier per recomana el vi, assortiment de pans variats que et van oferint de tant en tant... La presentació dels plats és excelent. És una cuina de plats tradicionals, des d'un punt de vista modern. El garrí boníssim.  Realment s'ho fan pagar: ceba de figueres al cop de puny amb ventresca de bacallà 15€, pica. L'unica crítica negativa que els puc fer és la següent(per ser tiquis miquis): si a la web teniu un menú per a joves, o un menú de diari, com és que a l'estiu entre setmana no està disponible cap dels dos? Ja repetirem per anar-lo coneixent millor.

Cuina albanesa. Korçë

En una molta curta visita a Korçë, Albània, l'impressió que ens enduem és que la cuina en aquest punt és molt semblant a la Grega: la taula plena de plats per compartir on abunda el formatge en les seves mil formes, les amanides i la carn a la brasa. Es pot suposar que com a Grècia, més a prop de la costa es deu completar amb plats de peix a la brasa o fregit. 
Sopem al restaurant Montagna del resort d'esquí Dragha, amb vistes privilégiades sobre la vall de Korçë.
Com a curiositat, aquest entrant de la imatge, un iogurt de llet de cabra amb oli d'oliva per untar en torradetes.


dissabte, 28 de juliol del 2012

La Tapa ibérica. Tordera.

4 comensals
Si aneu a mercat a Tordera, és una bona opció per fer un bon esmorzar de forquilla amb vas de vi negre inclós. Ja que s'hi posen amb bons formatges, vins i embotits, només faltaria que tinguéssin un pa amb tomàquet una mica més a l'alçada.

dilluns, 23 de juliol del 2012


L'Estanc de l'avellaneda. Girona

4 comensals
Una fonda de tota la vida de Girona, en l'entrada natural de la ciutat pel sud. Com el seu nom indica, hi venen tabac, encara. Esmorzars de forquilla, carns a la brasa. Ideal per sopar un vespre d'estiu a la fresca. El vi de la casa és de bota i dolç. Si l'enciam no fós iceberg, guanyaria 2 punts.

La Plaça. Madremanya

En aquest cas, els del restaurant de La Plaça de Madremanya ens ofereixen un banquet de casament al Jardí de Calders, a Bonmatí. Tot molt bé. A destacar la vedella cuita a la pedra de segon. Un plat díficil de servir al punt per a 100 convidats, i que estava tendríssim.

divendres, 13 de juliol del 2012

Bella Musica. Brasov

Local cèntric situat en el soterrani d'un hotel, local molt xulo. Trobareu tot tipus de menjar típic romanés, que pel jo he vist aquests dies, sobretot son sopes, amanides,  mil tipus de carns a la brasa amb   diferents guarnicions possibles, i algun peix de riu.
La foto és d'una sopa servida dins un panet. El que trobo interessant és que en molts paisos de l'est fan servir merduix a les sopes. A casa nostre només fem servir aquesta herba per les faves. Us recomano que proveu de posar-ne una mica talladet petit a l'escudella.

Restaurant Sergiana. Brasov

Restaurant ben cèntric. Si aneu acompanyats d'algun local, pot ser que us hi portin. Té anomenada, el local és agradable, els cambrers van vestits amb els trajos tradicionals i diuen que es crien la carn ells mateixos i es fan els embutits. Hi trobareu molt de turista, però també locals.

Bucarest-Brasov


Us recomanem unes visitar Romania. Us endureu moltes sorpreses positives. El delta del Danubi, Bucarest i evidentment Transilvània. A l'estiu és més còmode, però a l'hivern és més pinturesc, i si sou esquiadors, també podeu aprofitar.
Anant cap a Brasov, uns 45 minuts després de bucarest, trobem a ma dreta, enganxat a la carretera un restaurant el nom del qual no vaig retenir... És perfecte per fer una aturada a mig camí, sobretot si és hivern i a fora neva i necessiteu escalfar-vos el cos amb una sopa. Veureu al carrer la brasa sempre encesa. Cal recomanar les "mitx"(no sé com s'escriu en romanés), unes salsitxes sense budell, o sigui una mena d'hamburguesa amb forma de salsitxa, fetes a la brasa.

diumenge, 1 de juliol del 2012

Llevataps. girona


Casa Maria. Porqueres


Lublin. Polonia


Can Roca. Girona


Pic Pic. Girona

No havíem parlat fins ara de cap establiment que no fos un restaurant. Però val la pena que us recomanem aquesta petita fleca al carrer de la rutlla de Girona. Els pastissos de fruita amb mousse de iogurt son espectaculars.
El pa també el fan molt bo.

Mas Pau. Avinyonet de puigventós

En aquest cas parlem d'un Restaurant amb majúscules. Hi anem en un banquet d'aquests on primer et fan l'aperitiu a fora, i després els plats principals a dins. La carretera de Besalú a Figueres està espectacular en una tarda de mitjans de juny. A l'aperitiu i algunes sublimitats, com els xarrups de rostit, boníssims. O unes gambes fresquíssimes. L'amanida de bacallà està perfectíssimament elaborada. El mari muntanya de Poularda, la veritat, sembla pollastre bullit. Un grandíssim restaurant, però els 2 cops que hi hem anat, hem sortit amb la impressió que el menjar era "massa" sa, com una mica de règim. Amb les verduretes sempre poc fetes, i els sabors sempre subtils, dinars d'aquells fàcils de païr. Que ja està bé, però a vegades el que hom busca quan se'ls gasta, és fer algún excés.

dissabte, 26 de maig del 2012

Siloc. Girona

4 Comensals
Si no us fa res agafar el cotxe per sortir a les afores de Girona, per mi aquest és el millor menú que es pot menjar entre setmana a Girona. Aquest restaurant l'ha portat diversa gent i li han posat diferents noms. És una masia molt gran i amb molt d'espai entre les taules. Crec que la nova gerència ho fa molt bé. Menjar un garrí boníssim en un menú entre setmana no és fàcil. Els postres tampoc semblen de menú. Els caps de setmana fan també menús una mica més cars, però assequibles amb begudes, café i cava inclós. De veritat molt bé els menús. Un dia ens dedicarem també a explorar la carta.

Fish Shop. Girona, o Platja d'aro

4 Comensals
Restaurant súper xulo, d'aquests amb la cuina oberta i on es pot menjar a la barra. Amb un expositor de peix fres en gel. També plats japonesos. Està bé, però pel meu gust massa car.

Txalaka. Girona

4 comensals
El millor dels tres restaurants de tapes bascos que conec a Girona (Txalaca, Lizarran, Zanpanzar). A recomanar l'entrecot de vedella.

Casa Marieta. Girona

4 comensals
De l'estil del Llevant de Platja d'Aro: situat en un local molt ben posat i muntat com una industria del menjar. Correcte, res d'especial i bé de preu.

Koenig. Girona

2 comensals
Per mi aquesta gent són uns cracks del negoci de la restauració. Treballen moltíssim tots els seus restaurants. Està ben organtizat com una orquestra. Els cambrers estan ben triats, son amables, et suggereixen plats. És un fast food, no li demanem més, però tenen les millors patates braves de Girona, tendres, segurament Mona Lisa. Varietat d'entrepans a la planxa(Salsitxes, hamburgueses, pa de motlle...), amanides, algunes tapes. Súper ràpids en el servei.

Can Pepet. Pineda de Mar

Menú de dissabte
Restaurant que deu haver fet molts calers. Tenen Can Pepet 2 al davant. La manera que tenen de posar noms ja denota que, tot i ser una marisqueria, no es tracta pas d'un restaurant elegant, sinó més aviat amb un ambient animat. Tenen expositors de peix i carn fresca, senyal de molta rotació, amb la cuina vista. M'imagino que els paletes de la zona s'hi deuen haver posat les botes tots aquests anys del boom de la construcció.