dissabte, 28 de juliol del 2012

La Tapa ibérica. Tordera.

4 comensals
Si aneu a mercat a Tordera, és una bona opció per fer un bon esmorzar de forquilla amb vas de vi negre inclós. Ja que s'hi posen amb bons formatges, vins i embotits, només faltaria que tinguéssin un pa amb tomàquet una mica més a l'alçada.

dilluns, 23 de juliol del 2012


L'Estanc de l'avellaneda. Girona

4 comensals
Una fonda de tota la vida de Girona, en l'entrada natural de la ciutat pel sud. Com el seu nom indica, hi venen tabac, encara. Esmorzars de forquilla, carns a la brasa. Ideal per sopar un vespre d'estiu a la fresca. El vi de la casa és de bota i dolç. Si l'enciam no fós iceberg, guanyaria 2 punts.

La Plaça. Madremanya

En aquest cas, els del restaurant de La Plaça de Madremanya ens ofereixen un banquet de casament al Jardí de Calders, a Bonmatí. Tot molt bé. A destacar la vedella cuita a la pedra de segon. Un plat díficil de servir al punt per a 100 convidats, i que estava tendríssim.

divendres, 13 de juliol del 2012

Bella Musica. Brasov

Local cèntric situat en el soterrani d'un hotel, local molt xulo. Trobareu tot tipus de menjar típic romanés, que pel jo he vist aquests dies, sobretot son sopes, amanides,  mil tipus de carns a la brasa amb   diferents guarnicions possibles, i algun peix de riu.
La foto és d'una sopa servida dins un panet. El que trobo interessant és que en molts paisos de l'est fan servir merduix a les sopes. A casa nostre només fem servir aquesta herba per les faves. Us recomano que proveu de posar-ne una mica talladet petit a l'escudella.

Restaurant Sergiana. Brasov

Restaurant ben cèntric. Si aneu acompanyats d'algun local, pot ser que us hi portin. Té anomenada, el local és agradable, els cambrers van vestits amb els trajos tradicionals i diuen que es crien la carn ells mateixos i es fan els embutits. Hi trobareu molt de turista, però també locals.

Bucarest-Brasov


Us recomanem unes visitar Romania. Us endureu moltes sorpreses positives. El delta del Danubi, Bucarest i evidentment Transilvània. A l'estiu és més còmode, però a l'hivern és més pinturesc, i si sou esquiadors, també podeu aprofitar.
Anant cap a Brasov, uns 45 minuts després de bucarest, trobem a ma dreta, enganxat a la carretera un restaurant el nom del qual no vaig retenir... És perfecte per fer una aturada a mig camí, sobretot si és hivern i a fora neva i necessiteu escalfar-vos el cos amb una sopa. Veureu al carrer la brasa sempre encesa. Cal recomanar les "mitx"(no sé com s'escriu en romanés), unes salsitxes sense budell, o sigui una mena d'hamburguesa amb forma de salsitxa, fetes a la brasa.

diumenge, 1 de juliol del 2012

Llevataps. girona


Casa Maria. Porqueres


Lublin. Polonia


Can Roca. Girona


Pic Pic. Girona

No havíem parlat fins ara de cap establiment que no fos un restaurant. Però val la pena que us recomanem aquesta petita fleca al carrer de la rutlla de Girona. Els pastissos de fruita amb mousse de iogurt son espectaculars.
El pa també el fan molt bo.

Mas Pau. Avinyonet de puigventós

En aquest cas parlem d'un Restaurant amb majúscules. Hi anem en un banquet d'aquests on primer et fan l'aperitiu a fora, i després els plats principals a dins. La carretera de Besalú a Figueres està espectacular en una tarda de mitjans de juny. A l'aperitiu i algunes sublimitats, com els xarrups de rostit, boníssims. O unes gambes fresquíssimes. L'amanida de bacallà està perfectíssimament elaborada. El mari muntanya de Poularda, la veritat, sembla pollastre bullit. Un grandíssim restaurant, però els 2 cops que hi hem anat, hem sortit amb la impressió que el menjar era "massa" sa, com una mica de règim. Amb les verduretes sempre poc fetes, i els sabors sempre subtils, dinars d'aquells fàcils de païr. Que ja està bé, però a vegades el que hom busca quan se'ls gasta, és fer algún excés.